Telefoon (076) 529 8110
ma. t/m vr. 08.00 - 17.00 uur
02
JUN
2020

Coronavirus en leerplicht – nu de scholen weer langzaamaan opstarten

Posted By :
Comments : 0

De scholen gaan weer langzaamaan opstarten. De basisscholen zijn sinds een paar weken deels open en gaan vanaf 8 juni weer volledig open, tenzij uit monitoring blijkt dat dit niet verantwoord is. De scholen voor speciaal basisonderwijs zijn al weer volledig open. De middelbare scholen gaan vanaf 2 juni weer deels open. En de MBO scholen weer deels per 15 juni, zij beginnen waarschijnlijk met praktijklessen en examens.

Aan het begin van de corona crisis is een motie aangenomen waarin werd besloten niet te handhaven als een leerling geen onderwijs volgt tijdens de corona crisis. De afgelopen maanden is er veel onderwijs op afstand gegeven en nu kunnen leerlingen weer volledig of deels fysiek onderwijs gaan volgen. Toen de scholen gesloten waren, gold de Leerplichtwet niet. Nu ze weer open gaan, is dat wel het geval. Echter, vanwege deze bijzondere tijden is de rol van de leerplichtambtenaar, nog meer dan anders, gericht op zorg. Op basis van de eerder aangenomen motie zal voorlopig nog niet worden gehandhaafd.

Aan de scholen is wel gevraagd het te melden wanneer een leerling niet op school komt of, indien van toepassing, geen onderwijs op afstand volgt. De school zal in eerste instantie zelf contact zoeken met de leerling en/of ouders. Wanneer dit niet lukt, of het niet leidt tot het weer volgen van onderwijs, meldt de school dit bij leerplicht. De leerplichtambtenaar zal contact met het gezin opnemen, mogelijk middels een deurbezoek. Dit om samen te kijken hoe de leerling weer onderwijs kan volgen en hoe er weer contact kan komen tussen de ouder en de school.

Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid

Wij blijven de situatie rondom corona en de scholen en leerplicht volgen en indien nodig wordt onze werkwijze daarop aangepast.

Plaats een reactie

*